AdSense

Wednesday, July 11, 2012

Bloggers yang budget POPULAR dan BERLAGAK

I'm a girl so nak gossip skit la malam nie pasal pengalaman i jadi wartawan penyiaran. Semestinya tv station akan panggil bloggers yang dah ramai followers untuk dikeluarkan dalam satu rancangan dan mengambil berat pasal keunikan penulisan mereka atau product yang dijual tapi sebab dah rasa popular sangat dengan keramaian peminatlah kononnya. Apa lagi mestilah tunjuk kepopularaannya pon.... rasa macam tak kene tempat jer sebab rancangan ni just nak buat research pasal satu topic untuk diketengahkan setiap hari kepada orang di malaysia. Tapi nak kecoh kat twitter pasal sebab kenapa rancangan tue tak mintak permission dulu nak keluar picture dier kat TV pastu tak tulis nama dier plak tu...tuuutt. Hello LADY GAGA pon tak kecoh and artist-artist kat malaysia pon tak kecoh so awk pulak nak bising. Lagi satu takkan la setiap yang lebih 20 keping itu mau ditulis namanya setiap satu contoh LADY GAGA, YUNA ZARAI, DIDI ALIAS, YUSRA YUNUS kan kebodohan nampak disitu.

Contohlah topic hari ini adalah "Fesyen pelik" semestinya mengambil random picture di google ker atau lagi bagus dari muka-muka penduduk malaysia itu sendiri dan semestinya dari picture bloggers di malaysia untuk membuat backup visual semasa perbincangan rancangan, zaman sekarangkan muka-muka orang dimalaysia dah pandai berfashion dan cantik plak tu....



So pengajaran kepada bloggers yang sudah popular dan baru nak naik you must understand how media work dan berpada-padalah nak kecoh macam artist di malaysia. Kalau muka you all keluar tv mesti seronokkan tapi takkan sebab bende-bende kecik nak kecoh kat twitter and blog betul tak? Kalau muka awak itu cantik opss cantik ker teettt...sebab amik picture pon sebab fashion yang dier publish kat blog kene plak dengan topic so nasib and rezekilah keluar dekat TV dari tak penah keluar betul tak? 

Lastly just nak bagi information kepada orang ramai bagaimana proses and media work from Yusra Yunus gossip girl xoxo... 

No comments:

Post a Comment

love YUSRA