AdSense

Monday, December 26, 2011

SPSS memudahkan kerja



Disebabkan perlu menghabiskan thesis nie kenelah menggunakan SPSS, ceh macam power jer nak guna this software, beb gua cakap ngan lu bila da tau guna senang jer wei.  Sebaiklah aku tak kene macam my classmate sebab mereka semua kene buat beratus respondent. Yusra kene buat berapa (30 orang jer respondent) haik tuih kene gelak. Kepada kawan-kawan yusra yang sedang berusaha mengkey-in data guna spss hehe buatlah sampai nak muntahnyer tapi nanti dulu ada jugak yang terkial-kial lagi guna spss ni dont worry pergilah tanye kepada orang yang lebih mengetahui dan jangan lupa biarlah mereka-mereka itu membawa ke jalan yang benar. Thanks lah kepada pn yatie yang menjadi sangat sporting for my advisor.
Ayat terakhir untuk hari ini terima kasih lah kepada miss Lisa yang bagi meminjam laptop untuk menginstall dan settlekan kerja aku. Now i get a result so kene teruskan thesis sehingga penghujung la nie. Yes yusra suka tidor sampai 6 pagi ni takper-takper studentkan konon. ishh sape yang masih blur lagi apa itu SPSS? Berguna wei tuk korang keje nanti so belajar-belajar lah mengexplore spss. Night you all yusra kene sambung buat kerja nie.

SPSS is a computer program used for survey authoring and deployment (IBM SPSS Data Collection), data mining (IBM SPSS Modeler), text analytics, statistical analysis, and collaboration and deployment (batch and automated scoring services).


Nie la bende yang kowang kene key-in data       
QA1


Value
Count
Percent
Standard Attributes
Position
1


Label


Type
Numeric


Format
F8.2


Measurement
Nominal


Valid Values
1.00
Journ
2
6.7%
2.00
PR
5
16.7%
3.00
Broad
9
30.0%
4.00
Adv
7
23.3%
5.00
Pub
  7
23.3%



Nie result for my thesis




No comments:

Post a Comment

love YUSRA