AdSense

Monday, October 31, 2011

Beras atau Pulut


Yeah apa la nak jadi dengan Yusra nie beras ngan pulut pon tak reti beza (uhhh malu nyer gueh). Disebabkan lapar dihari minggu, dengan tukang masak Miss Lisa tak ada ermm kena masak sendiri. Yes! beras tak ada plak kan so kene turun dekat bawah beli beras, cari punya cari tak jumpe beras packet kecik pastu aku panggil la si mamat indon keje mini market ni tanye beras packet kecik tak ada ker bang? Ni la dik ada disini dong...pastu dengan rasa confident nyer itu adalah beras so aku pon belilah. Ok now da excited nak masak nasi, lauk ayam goreng sambal ngan kacang panjang tarok telur. First bila nak masak before basuh cam pelik sikit beras ni, nape la cam lain jer beras ni aku pon pegi la tanye dekat Gia my housemate, "Beb, ni betul ker beras wei nape cam lain jer wei" and then Gia pon jawab, "betul la kowt ko da tanye mamat indon ni kan" aku pon rasa betul la tu beras kowt and masak la cam biasa kat periuk nasi.
Sambil tunggu nasi masak, aku pon masak la lauk-lauknya, then bila da siap masak lauk-lauk so da tak tahan nak makan nie, so amik la nasi dalam periuk eh nape pulut plak ni, arghhhhh gia salah bukan nasi, pulut la Gia, uwaaa dengan rasa kesedihan and malu dorh pulut wei, lastly makan ayam goreng jer la wei. Lisa pon da balik kat uma cakap ape la ko ni Yusra beras ngan pulut pon tak tau beza, ada lagi member aku cakap ermm camner nak kawin ni Yusra? adoi aperlah da jadi hari ahad yang happy ini menjadi satu peringatan bahawa Yusra tak tau beras ngan pulut tu camner k hehe.



2 comments:

  1. hahaha
    samalah
    dulu pun tak kenal pulut dengan beras
    hahah

    ReplyDelete

love YUSRA